Prhko tijesto (za oko 48 spojenih keksića):
✦250 g margarina
✦100 g šećera u prahu
✦250 g glatkog brašna
✦2 pudinga od vanilije u prahu (80 g)
✦35 ml vode
Priprema: Hladan margarin narezan na listiće, šećer u prahu, brašno i puding vilicom dobro izgnječiti u mrvičastu smjesu. Dodati vodu pa rukom umijesiti glatko tijesto koje se ne lijepi. Po potrebi dodati malo brašna. Tijesto oblikovati u kuglu, zamotati u prozirnu foliju i staviti u hladnjak na sat vremena. Tijesto razvaljati na pobrašnjenoj površini 2 – 3 mm debljine i rezati malom okruglom modlicom promjera 4,5 cm. Slagati u kalup obložen papirom za pečenje i peći na 180 °C, oko 15 minuta.
Krema:
✦150 ml vrhnja za šlag
✦250 g gotovog kesten pirea
✦150 g čokolade za kuhanje
✦2 žlice ruma
Priprema: Vrhnje za šlag izmiksati do pola u šlag. Dodati odleđen kesten pire i dobro izmiksati. Dodati čokoladu otopljenu u mikrovalnoj ili na pari i rum, pa još jednom izmiksati u čvrstu kremu. Spajati po dva keksa kremom pomoću slastičarske vrećice.
Glazura:
✦150 g čokolade za kuhanje
✦50 g margarina
✦1 žlica ulja
Priprema: U mikrovalnoj ili na pari otopiti čokoladu i margarin. Gornji keks umočiti u glazuru.
Recept iz knjige Kolači za sve prigode