width=Biskvit
– 4 žumanjka
– 4 žlice šećera
– 6 žlica oštrog brašna
– 1 žlica kakaa
– 1/2 vrećice praška za pecivo
– 100 ml ulja
– 50 ml mlake vode
– 4 velike žlice krupno mljevenih ili sitnije nasjeckanih oraha
– 4 bjelanjka

Krema od malina
– 450 gr smrznutih malina (može i svježe ako imate)
– 3 žlice šećera
– 2 žlice meda
– 2 vrećice pudinga od maline ili vanilije
– 3 dcl vode
– 50 gr maslaca

Krema od vanilije
– 1200 ml mlijeka
– 9 žlica šećera
– 3 vrećice pudinga od vanilije
– 50 g gustina
– 1 vrećica vanilin šećera
– 200 g maslaca

Glazura od čokolade
– 200 g čokolade za kuhanje
– 3 žlice ulja

Još potrebno……
– 150 – 200 ml čokoladnog mlijeka (može i obično – za navlažiti biskvit)
– 350 – 400 g keksa s čokoladom
– 100 ml mlijeka za namakati kekse

Žumanjke i šećer izmiksajte dok smjesa ne posvijetli. Pomiješajte brašno s praškom i kakaom. Brašno, ulje i vodu naizmjence lagano dodajte žumanjcima, a zatim umiješajte orahe. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Protvan namastite i pospite brašnom. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 ºC oko 20 min. Biskvit ohladite, a zatim zalijte mlakim čokoladnim mlijekom. Maline usitnite štapnim mikserom, pomiješajte s medom i šećerom, dodajte 1 dcl vode i stavite kuhati. Puding u prahu pomiješajte s ostatkom vode i dodajte u kipuće maline. Kuhajte nekoliko minuta dok se ne ugusti. Maknite s vatre, dodajte maslac i dobro pjenjačom izmiješajte. Još vruću kremu od malina prelijte preko biskvita. Ostavite da se ohladi. Zakuhajte 1 litru mlijeka. Pjenjačom izmiješajte preostala 2 dcl mlijeka, šećer, puding, gustin i vanilin šećer pa umiješajte u kipuće mlijeko. Kuhajte dok ne postane gusto kao puding. Ohladite. Dobro izradite maslac sobne temperature, pa u njega polagano dodajte žlicu po žlicu kreme. Miksajte dok ne dobijete glatku i sjajnu kremu. Razdijelite na dva dijela, pa prvi dio premažite preko ohlađene kreme od malina. Za sljedeći korak potrebni su keksi. Svaki keks umočite u mlako mlijeko s one strane gdje nema čokolade. Namočene kekse poslažite na žutu kremu tako da je dio sa čokoladom okrenut prema gore. Ostatak žute kreme premažite preko keksa, i zatim sve prelijte glazurom od čokolade (na laganoj vatri uz dodatak ulja rastopite čokoladu). Dobro ohladite.

Prethodni članakRumba kolač
Sljedeći članakPiknik keksići
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.