Kolač s pudingom od jagoda. Vrlo jednostavan kremasti kolač sa sočnim biskvitom, kremom od pudinga od jagode i šlaga koji je prikladan za sve prigode.

 width=Tijesto :
– 5 jaja
– 5 žlica šećera
– 7 žlica brašna
– 0,5 dl vode
– 1 žlica praška za pecivo

Krema :
– 2 pudinga od jagode
– 6 dcl mlijeka
– 5 žlica šećera
– 25 dag margarina
– 2 šlag pjene
– 1 kremfiks

Priprema tijesta: Pjenasto umutiti žumanjke sa šećerom i vodom. Dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo i na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Ispeći biskvit i ohlađen premazati kremom.

Priprema kreme: Skuhati puding sa šećerom u mlijeku i u mlak dodati pjenasto izrađen margarin. U mlijeku izraditi šlag pjene s kremfiksom prema uputi na poleđini vrećice, te pola šlaga umiješati u kremu a preostalim premazati kremu i posipati čokoladnim mrvicama.

Recept iz knjige Moji najbolji kolači

Prethodni članakJagodica Bobica
Sljedeći članakDickmann’s brdo
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.