Punjenje:

✦200 ml vrhnja za šlag

✦250 g bijele čokolade

Krema:

✦200 ml vrhnja za šlag

✦200 g čokolade za kuhanje

Priprema: Vrhnje za šlag i bijelu čokoladu otopiti na laganoj vatri pazeći da ne zavrije. Isti postupak je i za kremu. Obje smjese staviti u hladnjak na par sati da se dobro ohlade i stisnu. Može i po noći.

Biskvit (za oko 20 cupcakesa):

✦2 jaja

✦60 g šećera

✦100 ml mlijeka

✦100 ml ulja

✦2 žličice arome vanilije

✦250 g glatkog brašna

✦1 prašak za pecivo

✦3 žlice kakaa

✦prstohvat soli

✦200 ml vruće vode

Priprema: Pjenjačom umutiti jaja sa šećerom. Do­dati mlijeko, ulje i aromu te mješavinu suhih sasto­jaka; brašno, prašak za pecivo, kakao i sol. Na kraju lagano uliti vruću vodu i sjediniti pjenjačom. Smje­som puniti kalupe za muffine obložene papirnatim košaricama i peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 20 minuta. Ohlađenim muffinima izdu­biti rupu u sredini i puniti kremom od bijele čoko­lade. Kremu od tamne čokolade izmiksati i pomoću slastičarske vrećice sa zvjezdastim nastavkom nano­siti na svaki muffin.

Recept iz knjige Moji kremasti kolači

Prethodni članakDominik kocke
Sljedeći članak67 milijuna kuna za zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.