Punjenje:
✦200 ml vrhnja za šlag
✦250 g bijele čokolade
Krema:
✦200 ml vrhnja za šlag
✦200 g čokolade za kuhanje
Priprema: Vrhnje za šlag i bijelu čokoladu otopiti na laganoj vatri pazeći da ne zavrije. Isti postupak je i za kremu. Obje smjese staviti u hladnjak na par sati da se dobro ohlade i stisnu. Može i po noći.
Biskvit (za oko 20 cupcakesa):
✦2 jaja
✦60 g šećera
✦100 ml mlijeka
✦100 ml ulja
✦2 žličice arome vanilije
✦250 g glatkog brašna
✦1 prašak za pecivo
✦3 žlice kakaa
✦prstohvat soli
✦200 ml vruće vode
Priprema: Pjenjačom umutiti jaja sa šećerom. Dodati mlijeko, ulje i aromu te mješavinu suhih sastojaka; brašno, prašak za pecivo, kakao i sol. Na kraju lagano uliti vruću vodu i sjediniti pjenjačom. Smjesom puniti kalupe za muffine obložene papirnatim košaricama i peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 20 minuta. Ohlađenim muffinima izdubiti rupu u sredini i puniti kremom od bijele čokolade. Kremu od tamne čokolade izmiksati i pomoću slastičarske vrećice sa zvjezdastim nastavkom nanositi na svaki muffin.
Recept iz knjige Moji kremasti kolači