Tijesto:
✦5 jaja
✦16 dag šećera
✦10 žlica ulja
✦16 dag oštrog brašna
✦½ praška za pecivo
✦2 – 3 žlice kakaa
Priprema: Jaja miksati sa šećerom i uljem dok ne postanu pjenasta, zatim u njih kuhačom umiješati brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom. Izliti u lim veličine 30 x 36 cm i peći 10 minuta na 200 °C. Ohlađeni biskvit rezati okomito na dvije polovice, te po želji poškropiti s mlijekom ili rumom
Žele:
✦35 dag džema od višanja ili šumskog voća (1 teglica)
✦2 dcl vode
✦1 i ½ žlica gustina
Priprema: Džem pomiješati s 1 dcl vode i staviti da zakuha, a ostatak vode pomiješati s gustinom i ukuhati u džem. Malo ohladiti, pa staviti na ohlađen biskvit.
Krema:
✦2 pudinga od čokolade
✦1 žlica gustina
✦10 žlica šećera
✦7 dcl mlijeka
✦12 dag čokolade za kuhanje
✦1 dcl vrhnja za šlag
Priprema: Puding, gustin i šećer razmutiti u malo mlijeka, te ukuhati u ostatak mlijeka u gustu smjesu. U većoj posudi nasjeckati čokoladu, te po njoj izliti kuhanu kremu. Miješati dok se čokolada ne otopi. Na kremu staviti plastičnu foliju kako se ne bi napravila korica i staviti na hlađenje. U hladnu kremu umiješati špatulom čvrsto tučeno vrhnje za šlag. Na ohlađeni žele namazati pola kreme, prekriti drugim dijelom biskvita, te ponoviti postupak sa želeom i kremom.
Glazura:
✦10 dag čokolade za kuhanje
✦5 dag maslaca
✦2 žlice šećera
✦5 žlica vode
Priprema: Ukrasiti glazurom čije sastojke treba otopiti na pari.
Recept iz knjige Premium kolači, deserti i slastice