Punjenje:

✦200 ml vrhnja za šlag

✦250 g bijele čokolade

Krema:

✦200 ml vrhnja za šlag

✦200 g čokolade za kuhanje

Priprema: Vrhnje za šlag i bijelu čokoladu otopiti na laganoj vatri pazeći da ne zavrije. Isti postupak je i za kremu. Obje smjese staviti u hladnjak na par sati da se dobro ohlade i stisnu. Može i po noći.

Biskvit (za oko 20 cupcakesa):

✦2 jaja

✦60 g šećera

✦100 ml mlijeka

✦100 ml ulja

✦2 žličice arome vanilije

✦250 g glatkog brašna

✦1 prašak za pecivo

✦3 žlice kakaa

✦prstohvat soli

✦200 ml vruće vode

Priprema: Pjenjačom umutiti jaja sa šećerom. Do­dati mlijeko, ulje i aromu te mješavinu suhih sasto­jaka; brašno, prašak za pecivo, kakao i sol. Na kraju lagano uliti vruću vodu i sjediniti pjenjačom. Smje­som puniti kalupe za muffine obložene papirnatim košaricama i peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 20 minuta. Ohlađenim muffinima izdu­biti rupu u sredini i puniti kremom od bijele čoko­lade. Kremu od tamne čokolade izmiksati i pomoću slastičarske vrećice sa zvjezdastim nastavkom nano­siti na svaki muffin.

Recept iz knjige Moji kremasti kolači

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakDominik kocke
Sljedeći članak67 milijuna kuna za zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.