Ekvadorke. Jednostavne, brze, lagane i prozračne kocke koje će vas raspametiti izgledom i okusom. Banane s čokoladom u nježnoj kremi sve oduševljavaju.

 width=Tijesto:
6 bjelanjaka
6 žlica šećera
3 žlice brašna
malo praška za pecivo

Krema:
6 žumanjaka
25 dag šećera
2 želatine u prahu
½ l mlijeka
½ l vrhnja za šlag
6 većih banana

Preljev:
6 dag čokolade za kuhanje
2,5 dag margarina
2 žlice ulja

Priprema tijesta: Bjelanjke sa šećerom istući u čvrst snijeg pa ručno umiješati brašno prethodno pomiješano s praškom za pecivo. Peći na 175 °C, 10 – 15 minuta.

Priprema kreme: Žumanjke miksati sa šećerom i malo odvojenog mlijeka, pa ukuhati u vruće mlijeko uz neprestano miješanje dok se ne zgusne. Kad se ohladi, staviti želetine rastopljene u 10 žlica vode. Na kraju umiješati šlag od tučenog vrhnja za šlag. Na ohlađen biskvit prethodno zaliven s malo mlijeka premazati polovicu kreme. Složiti banane prerezane po dužini.

Priprema preljeva: Otopiti na pari uz miješanje i preliti prostor između banana. Namazati drugim dijelom kreme i posipati čokoladnim mrvicama.

Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2

Prethodni članakOblatne s keksima
Sljedeći članakDioš pita
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.