Oblatne s keksima. Ovaj kolač će vas oboriti s nogu svojim izgledom i ukusom. Jednostavan i brz je za pripremu, bez upotrebe pećnice, a odličnog okusa.

 width=Krema:
4 jaja
3 rebra čokolade
15 dag šećera
35 dag margarina

Sastojci:
1 omot oblatni
1 kutija petit beurre keksa
0,5 dl ruma
2-3 dl crne kuhane kave

Priprema: šećer i jaja pjenasto umutiti i gusto tući na pari. Dodati čokoladu i još malo kuhati. Mlakoj kremi dodati margarin i sve dobro izraditi mikserom.

Postupak: Oblatnu premazati s malo kreme, na kremu složiti kekse namočene u mješavini ruma i crne kave, premazati kremom, poklopiti oblatnom i slagati redom dok se ne potroši sva krema. Paziti da se završi s oblatnom, i to tako da glatka strana bude okrenuta gore. Kolač po želji preliti čokoladnom glazurom.

Recept iz knjige Moji najbolji kolači

Prethodni članakMamini keksići
Sljedeći članakEkvadorke
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.