Mamini keksići. Jednostavni, prki, topli i mirisni. Ovi keksići punjeni kockicom čokolade savršeni su uz dobro društvo i šalicu omiljenog toplog napitka.

 />Tijesto:</strong><br /><span style=– 25 dag maslaca
1 vanilin šećer
17 dag šećera u prahu
1 jaje
1 bjelanjak
50 dag glatkog brašna
1 prašak za pecivo
3 žlice kakaa

Nadjev:
10 dag čokolade za kuhanje

Omekšan maslac pomiješati s vanilin šećerom i šećerom u prahu, pa umutiti jaje i bjelanjak. Dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo i zamijesiti tijesto. Smjesu podijeliti na pola i u jednu polovicu umijesiti kakao.

Razvaljati obje smjese valjkom, staviti jednu na drugu, pa napraviti roladu. Roladu rezati na tanke šnite. Na svaku šnitu staviti pola kockice čokolade, te oblikovati u kuglicu. Peći na papiru za pečenje oko 11 minuta na 180 °C.

 

Recept iz knjige Kolači – čarolija užitaka 2

Prethodni članakFini muffini s jajima
Sljedeći članakOblatne s keksima
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.