Pripremite:

6 srednje kuhanih jaja
3 dl glatkog brašna
malo praška za pecivo
1 žličica soli
pola žličice mljevenog papra
pola žličice soda bikarbone
2 dl jogurta
10 dag maslaca
2 razmućena jaja
3 sitno narezana mlada luka
3 šake sitno narezane kuhane slanine
20 dkg grubo naribanog sira cheddar

Priprema:

Srednje kuhana jaja oljuštite, luk i slaninu narežite, a sir grubo naribajte.

Izmiješajte brašno, prašak za pecivo, sol, papar i soda bikarbonu, pa uz miješanje polako ulijevajte jogurt. Uz daljnje miješanje dodajte rastopljeni maslac, a nakon toga i razmućena jaja. Kada je tijesto lijepo izrađeno dodajte narezani mladi luk i narezanu kuhanu slaninu, a potom i naribani sir i sačuvajte malo sira za posipavanje.

Sve zajedno ručno dobro izmiješajte, a zatim u kalupe za muffin, prethodno premazane maslacem, stavite malo tijesta.

Na tijesto stavite kuhano jaje, zatim napunite vrećicu za ukrašavanje tijestom i ispunite prostore oko jaja i vrh jaja.

Posipajte vrhove kalupa naribanim sirom, pa stavite u pećnicu zagrijanu na 200°C i pecite 20-25 minuta.

Prethodni članakZapečena piletina
Sljedeći članakMamini keksići
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.