6 srednje kuhanih jaja
3 dl glatkog brašna
malo praška za pecivo
1 žličica soli
pola žličice mljevenog papra
pola žličice soda bikarbone
2 dl jogurta
10 dag maslaca
2 razmućena jaja
3 sitno narezana mlada luka
3 šake sitno narezane kuhane slanine
20 dkg grubo naribanog sira cheddar

Srednje kuhana jaja oljuštite, luk i slaninu narežite, a sir grubo naribajte. Izmiješajte brašno, prašak za pecivo, sol, papar i soda bikarbonu, pa uz miješanje polako ulijevajte jogurt. Uz daljnje miješanje dodajte rastopljeni maslac, a nakon toga i razmućena jaja. Kada je tijesto lijepo izrađeno dodajte narezani mladi luk i narezanu kuhanu slaninu, a potom i naribani sir i sačuvajte malo sira za posipavanje. Sve zajedno ručno dobro izmiješajte, a zatim u kalupe za muffin, prethodno premazane maslacem, stavite malo tijesta. Na tijesto stavite kuhano jaje, zatim napunite vrećicu za ukrašavanje tijestom i ispunite prostore oko jaja i vrh jaja. Posipajte vrhove kalupa naribanim sirom, pa stavite u pećnicu zagrijanu na 200°C i pecite 20-25 minuta.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakZapečena piletina
Sljedeći članakMamini keksići
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.