1 kg pilećeg mesa (batak, zabatak, pileća prsa)
1 žlica suhog povrća i začina po želji
7 žlica ulja
6 jaja
150 g oštrog brašna
½ žličice soli
600 ml mlijeka

Pileće meso odvojite od kosti, narežite ga na manje komade i pospite začinima. Pripremljeno meso popecite na 3 žlice zagrijanog ulja sa svih strana desetak minuta. Razmućena jaja pomiješajte s brašnom, soli, mlijekom i smjesu ostavite stajati 10-15 minuta. U vatrostalnu posudu ili pleh stavite preostalo ulje i zagrijte ga. Na toplo ulje izlijte trećinu pripremljene smjese od jaja i brašna. Zatim na to rasporedite ispečeno meso, a po mesu izlijte preostalu smjesu od jaja, brašna i mlijeka. Pecite u pećnici zagrijanoj na 210°C 20-30 minuta. Tako pripremljeno jelo malo ohladite, narežite i poslužite uz salatu.

Prethodni članakĆevapi u krumpiru
Sljedeći članakFini muffini s jajima
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.