Sastojci (za oko 30 kom):

✦350 g gotovog kesten pirea

✦3 žlice ruma

✦1 žličica cimeta

✦korica 1 naranče

✦4 – 5 žlica šećera u prahu

✦100 g mljevenih keksa

✦sok 1 naranče (oko 70 ml)

Priprema: Odmrznuti kesten pire, rum, cimet i ko­ricu naranče vilicom sjediniti. Dodati šećer u pra­hu i mljevene kekse, te sok od naranče. Dobro sjediniti vilicom, pa rukom zamijesiti glatku smje­su. Staviti u hladnjak na 20 minuta da se malo ohladi ili odmah raditi kuglice rukama. Staviti u hladnjak dok se priprema glazura.

Glazura:

✦150 g čokolade za kuhanje

✦3 žlice ulja

Priprema: Otopiti čokoladu s uljem na pari ili u mikrovalnoj, pa uz pomoć vilice močiti svaku ku­glicu. Ocijediti od viška glazure i slagati na pla­danj obložen papirom za pečenje. Kuglice čuvati u hladnjaku. Recept iz knjige Kolači i torte bez pećnice

Prethodni članakInfluenca ptica podtipa H5N1 u peradi na području Zagrebačke županije
Sljedeći članakViše od 150 sudionika na Međunarodnom forumu HORIZON OF INNOVATIONS u Osijeku
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.