Sastojci (za oko 30 kom):
✦350 g gotovog kesten pirea
✦3 žlice ruma
✦1 žličica cimeta
✦korica 1 naranče
✦4 – 5 žlica šećera u prahu
✦100 g mljevenih keksa
✦sok 1 naranče (oko 70 ml)
Priprema: Odmrznuti kesten pire, rum, cimet i koricu naranče vilicom sjediniti. Dodati šećer u prahu i mljevene kekse, te sok od naranče. Dobro sjediniti vilicom, pa rukom zamijesiti glatku smjesu. Staviti u hladnjak na 20 minuta da se malo ohladi ili odmah raditi kuglice rukama. Staviti u hladnjak dok se priprema glazura.
Glazura:
✦150 g čokolade za kuhanje
✦3 žlice ulja
Priprema: Otopiti čokoladu s uljem na pari ili u mikrovalnoj, pa uz pomoć vilice močiti svaku kuglicu. Ocijediti od viška glazure i slagati na pladanj obložen papirom za pečenje. Kuglice čuvati u hladnjaku. Recept iz knjige Kolači i torte bez pećnice