Kuglice sreće. Ovo je recept za kuglice koje prouzrokuju sreću svima koji ih probaju. Sreća je u okusu harmonije i sklada oraha, smokve i kokosa. Probajte.

 width=

Bijela smjesa:
– 15 dag šećera
– 1 dcl vode
– 12,5 dag maslaca
– 10 dag kokosovog brašna
– 12,5 dag mlijeka u prahu


Smeđa smjesa:
– 15 dag šećera
– 1 dcl vode
– 12,5 dag maslaca
– 25 dag petit keksa
– 3 žlice kakaa


Punjenje:
– 10 – 12 suhih smokvi
– 10 – 12 polovica oraha


Dodatno:
– 10 dag kokosovog brašna

Priprema bijele smjese: Skuhati vodu i šećer, dodati maslac rezan na kockice i kuhati još nekoliko minuta. Umiksati kokosovo brašno i mlijeko u prahu. Dobro ohladiti.

Priprema smeđe smjese: Skuhati vodu i šećer, dodati maslac rezan na kockice i kuhati još nekoliko minuta. Umiješati mljeveni keks i kakao. Dobro ohladiti.

Priprema punjenja: Smokve potopiti u mlaku vodu, ocijediti

Dodatno: Raditi kuglice, pa ih valjati u kokos. Staviti preko noći u hladnjak da se dobro stisnu. Kuglice prerezati na pola, a zatim polovice još na 3 – 4 dijela.

 

Recept iz knjige Kolači – čarolija užitaka 2

Prethodni članakŠtefanijine šnite
Sljedeći članakMladi poljoprivrednici- još 8 dana za prijavu na natječaj!
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.