Lady kocke. Ove prekrasne kocke će vas oboriti s nogu svojim izgledom i ukusom. Jednostavne su za pripremu, a svima koji ih probaju podižu raspoloženje.

 width=Tijesto:
3 jaja
  3 žlice šećera
4 žlica ulja
½ praška za pecivo
2 žlice kakaa
4 žlice oštrog brašna

Nadjev:
20 dag mljevenih lješnjaka
3 žlice šećera
3 žlice mlijeka

Krema od čokolade:
1 puding od čokolade
15 dag margarina

Krema od vanilije:
1 puding od vanilije
15 dag margarina

Za ukras:
½ l vrhnja za šlag
ribana čokolada za kuhanje

Priprema tijesta: Žumanjke pjenasto umutiti sa šećerom. Dodati ulje, brašno pomiješano s kakaom i praškom za pecivo pa lagano kuhačom umiješati snijeg od bjelanjaka. Peći 10 minuta na 180 °C. Provjeriti čačkalicom da li je biskvit pečen.

Priprema nadjeva: Zakuhati mlijeko sa šećerom pa preliti preko mljevenih lješnjaka. Nadjev staviti na biskvit.

Priprema kreme od vanilije: Puding skuhati sa šećerom u 4 dcl mlijeka i u hladno umiješati omekšani margarin. Namazati preko nadjeva.

Priprema kreme od čokolade: Puding skuhati sa šećerom u 4 dcl mlijeka i u hladno umiješati omekšali margarin. Namazati preko kreme od čokolade. Priprema: Vrhnje istući u čvrst šlag i namazati ga preko kreme od vanilije. Posipati ribanom čokoladom.

Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakCrno-bijeli svijet
Sljedeći članak4 milijuna kuna bespovratnih potpora za razvoj poduzetništva
Gospodarski
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.