Kolač Lambada spoj je sočnog biskvita, voćnog punjenja i kremaste glazure. Sastojci poput brašna, jaja, šećera, vanilije i soka naranče čine ovaj kolač posebnom slasticom. Voćni sloj dodaje svježinu i laganost, dok biskvit pruža savršen kontrast. Ovaj kolač je idealan za sve prigode i jednostavan za pripremu, a svojim okusom zasigurno će osvojiti sve vaše goste.

Biskvit:

✦6 jaja

✦150 g šećera

✦150 g glatkog brašna

✦1 žličica arome vanilije

✦1 prašak za pecivo

Priprema:

Pjenasto umutiti žumanjke sa šećerom, pa postupno dodavati brašno. Na kraju pjenjačom lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Smjesu rasporediti u kalup obložen papirom za pečenje dimenzije 37 x 25 cm. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C, 15 – 20 minuta.

Žele:

✦1000 ml soka od naranče

✦3 pudinga od vanilije

✦7 žlica šećera

Priprema:

U soku od naranče skuhati puding od vanilije sa šećerom. Preliti po biskvitu.

Međusloj:

✦oko 200 g petit keksa

Priprema:

Na vrući žele složiti kekse.

Bijela krema:

✦500 ml mlijeka

✦6 žlica šećera

✦6 žlica oštrog brašna

✦1 žličica arome vanilije

✦250 g margarina

Priprema:

Brašno i šećer umutiti s malo mlijeka i ukuhati u preostalom mlijeku. Kuhati dok se ne zgusne i pokriti prozirnom folijom. U ohlađeno dodati pjenasto izrađen margarin. Premazati po keksima.

Glazura:

✦100 g čokolade za kuhanje

✦70 g margarina

✦1 žlica ulja

Priprema:

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je Priprema-Lambada-5.jpg

Čokoladu, margarin i ulje otopiti na laganoj temperaturi i preliti po kolaču.

Recept iz knjige Najbolji kolači za najbolju kuharicu

Preporučujemo vam da pogledate još jedan fini recept: Kasper