Tijesto:
8 bjelanjaka
10 žlica šećera
10 žlica oštrog brašna
15 dag prženih lješnjaka
2 dcl mlijeka
1 vanilin šećer
Glazura:
15 dag čokolade za kuhanje
5 dag margarina
Osnovna krema:
8 žumanjaka
10 žlica šećera
35 dag margarina
Svijetla krema:
1/2 l mlijeka
1 žlica šećera
1 vanilin šećer
1 puding od vanilije
2 žlice gustina
Tamna krema:
1/2 l mlijeka
1 žlica šećera
4 dag čokolade za kuhanje
1 puding od čokolade
2 žlice gustina

Priprema tijesta: Umutiti bjelanjke sa šećerom i ručno dodati brašno, pa uliti u lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Lješnjake isjeckati i posuti po tijestu. Kad je biskvit pečen, vruće preliti s vrelim mlijekom pomiješanim s vanilin šećerom.
Priprema glazure: Ohlađen biskvit preliti glazurom otopljenom na pari uz miješanje.
Priprema osnovne kreme: Žumanjke i šećer miksati na pari. U hladno umiješati izrađeni margarin. Kad se svjetla i tamna krema ohlade, u svaku umiješati po pola osnovne kreme. Na biskvit staviti prvo svijetlu, pa tamnu kremu.
Priprema tamne kreme: Uzavreti veći dio mlijeka sa šećerom i čokoladom. U ostatku mlijeka razmutiti puding i gustin te ukuhati. Kolač premazati sa šlagom, posuti prženim sjeckanim lješnjacima i pokapati čokoladom.

Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakLagana voćna torta
Sljedeći članak1. stručni seminar o proizvodnji povrća u Hrvatskoj
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.