width=Za tamni biskvit
– 4 jaja
– 12 žlica šećera
– 1 vanilin šećer
– 12 žlica ulja
– 12 žlica čokoladnog mlijeka
– 12 žlica glatkog brašna
– 1 vrećica pudinga od čokolade
–  1 vrecica praška za pecivo

Za mliječni preljev
– 500 ml čokoladnog mlijeka
– 12 žlica šećera
– 1 vrećica vanilin šećera

Za ukrašavanje
– 3 vrećice šlag-pijene
– 400 ml mlijeka
– 1 vrećica kremfixa/učvrščivaća za šlag

Priprema tamnog biskvita; Odvojite bjelanjke i žutanjke. Od bjelanjaka uz dodatak malo soli miksajte čvrsti šaum i ostavite u hladnjaku do upotrebe. Žutanjke sa šećerom i vanilin šećerom miksajte da postane pjenasta masa, dodajte ulje i mlijeko, brašno, prašak za pecivo i puding/prah od čokolade. Na kraju drvenom žlicom dodajte lagano i čvrsti šaum. Biskvitno tijesto, ulijte u podmazani kalup, i pecite lagano na 180 ºC oko 20 minuta. Ohladite. U međ uvremenu pripremite mliječni preljev. Mlijeko, šećer i vanilin šećer stavite na vatru da prokuha. Zatim, ohlađ enim mliječnim preljevom zalijte kolač. Ostavite da se hladi. Na kraju izradite šlag s dodatkom krem fixa i ukrasite kolač.

Prethodni članakRimske pileće rolice
Sljedeći članakRumba kolač
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.