Ledene milch kocke

230

Za tamni biskvit
– 4 jaja
– 12 žlica šećera
– 1 vanilin šećer
– 12 žlica ulja
– 12 žlica čokoladnog mlijeka
– 12 žlica glatkog brašna
– 1 vrećica pudinga od čokolade
–  1 vrecica praška za pecivo

Za mliječni preljev
– 500 ml čokoladnog mlijeka
– 12 žlica šećera
– 1 vrećica vanilin šećera

Za ukrašavanje
– 3 vrećice šlag-pijene
– 400 ml mlijeka
– 1 vrećica kremfixa/učvrščivaća za šlag

Priprema tamnog biskvita; Odvojite bjelanjke i žutanjke. Od bjelanjaka uz dodatak malo soli miksajte čvrsti šaum i ostavite u hladnjaku do upotrebe. Žutanjke sa šećerom i vanilin šećerom miksajte da postane pjenasta masa, dodajte ulje i mlijeko, brašno, prašak za pecivo i puding/prah od čokolade. Na kraju drvenom žlicom dodajte lagano i čvrsti šaum. Biskvitno tijesto, ulijte u podmazani kalup, i pecite lagano na 180 ºC oko 20 minuta. Ohladite. U međ uvremenu pripremite mliječni preljev. Mlijeko, šećer i vanilin šećer stavite na vatru da prokuha. Zatim, ohlađ enim mliječnim preljevom zalijte kolač. Ostavite da se hladi. Na kraju izradite šlag s dodatkom krem fixa i ukrasite kolač.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakRimske pileće rolice
Sljedeći članakRumba kolač
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.