– 4 pileća fileta
– 2 žlice maslinovog ulja
– 1/2 glavice crvenog luka
– 1 veći režanj češnjaka
– 1 tikvica
– 125 g mozzarelle
– 40 g ribanog parmezana
– sol
– papar

Paniranje:
– 1/2 limuna svježe iscijeđ eni sok
– 4 žlice maslinovog ulja
– 3 žlice ribanog parmezana
– 4 žlice krušnih mrvica
Po vrhu:
– malo maslinovog ulja
– malo mozzarelle
– malo ribanog topivog sira
– malo origana

U tavi s malo maslinovog ulja prodinstajte sitno narezani luk i malo posolite. Dodajte sitno narezan češnjak i krupno naribanu tikvicu. Još malo posolite i pirjajte nekoliko minuta dok se tekućina od tikvica ne posuši. Ohladite. U ohla đene tikvice dodajte papar, sitno ribani parmezan i ribanu ili sitno rezanu mozzarellu. Malo mozzarelle ostavite za posuti po vrhu. Pileće filete stanjite glatkom stranom batića za meso izme đu dvije prozirne folije ili u najlon vrećice. Svaki filet ostavite na komadu folije. Posolite i popaprite s obje strane. Nadjev rasporedite na 2/3 površine fileta s duže strane, pa uz pomoć folije urolajte prema praznoj strani. Foliju maknite. Vatrostalnu posudu lagano nauljite maslinovim uljem. U plitkom tanjuru pomiješajte limunov sok i maslinovo ulje. U drugom tanjuru pomiješajte krušne mrvice i ribani parmezan. Rolice uvaljajte u mješavinu sa uljem, pa u mješavinu sa mrvicama da se dobro oblože i slažite u vatrostalnu posudu tako da spoj bude okrenut prema dolje (čačkalica nije potrebna). Po vrhu prelijte maslinovim uljem i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 ºC. Pecite 40-50 minuta ili dok ne dobiju žuto sme đu boju. Pred kraj pomiješajte ribani topivi sir i ostatak narezane mozzarelle, pospite po rolicama. Po želji dodajte origana i zapecite da se sir otopi. Na kraju će se ispod rolica stvoriti fini, gusti umak.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakPrevrtuša s biljem
Sljedeći članakLedene milch kocke
Gospodarski
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.