Prevrtuša s biljem

48

– 1 veća tikvica
– 2 stručka mladog luka
– 100 grama špinata
– začinsko bilje
– 5 jaja
– 1 žlica krem sira
– 1 mozzarela
– sol
– papar
– mljevena crvena ljuta paprika
– maslinovo ulje
– 2 žlice brašna

Na maslinovom ulju prodinstajte mladi luk i tikvicu rezanu na 4 dijela, a potom na tanke ploškice. Dodajte narezano začinsko bilje, mladi špinat i sve kratko dinstajte. Na prodinstano povrće dodajte hrpice krem sira i mozzarelu rezanu na ploške. Kad se sir počne topiti sve zalijte s jajima u koja treba dodati brašno i začine. Pustite da se malo zapeku, a zatim pomoću tanjura masu okrenite kako bi se i gornja strana zapekla. Servirati možete i toplo i hladno, prema željama.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakToplo hladna salata
Sljedeći članakRimske pileće rolice
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.