Lička pita. Prekrasan tradicionalan kolač s dvobojnim biskvitom spajanim kremom, idealan je izbor za svaku prigodu u kojem će svi vaši gosti uživati.

Tijesto (x2):
✦  3 jaja
✦ 20 dag šećera
✦ 2 šalice (za crnu kavu) ulja
✦ 2 šalice (za crnu kavu) mlijeka
✦ 20 dag oštrog brašna
✦ ½ praška za pecivo

Krema:

½ l mlijeka
✦ 15 dag šećera
✦ 4 žlice oštrog brašna
✦ 15 dag margarina
✦ sok od 1 limuna

Priprema tijesta: Bjelanjke istući u čvrst snijeg, zatim dodati šećer i jedan po jedan žumanjak uz stalno mješanje. Zatim dodati ulje, mlijeko, te ručno brašno i prašak za pecivo. Napraviti takve dvije smjese i u jednu dodati 2 žlice kakaa. Peći odvojeno na 180 °C i svaki biskvit prerezati okomito na pola.

Priprema kreme: Mlijeko, šećer i brašno kuhati dok krema ne postane gusta. Ohladiti i dodati izrađeni margarin i sok od limuna.

Slagati: Bijeli biskvit, krema, crni biskvit, krema i tako redom do kraja. Recept iz knjige „Moji najbolji kolači 2“