Tijesto:
✦ 5 jaja
✦ 5 žlica šećera
✦ 3 žlice ulja
✦ 3 žlice hladne vode
✦ 5 žlica brašna
✦ 1 prašak za pecivo
✦ 3 žlica kakaa
Krema:
✦ 500 ml vrhnja za šlag
✦ 250 g mascarpone sira
✦ 200 g napolitanki od lješnjaka
✦ 160 g Milka čokolade sa sjeckanim lješnjacima (2 x 80 g)
Ganache:
✦ 200 g čokolade za kuhanje
✦ 200 ml vrhnja za šlag
Priprema tijesta: Žumanjke pjenasto miksati sa šećerom, pa dodati ulje i vodu. Brašno, prašak za pecivo i kakao promiješati, pa dodati u smjesu. Sve zajedno špatulom ili pjenjačom pomiješati sa čvrstim snijegom od bjelanjaka i staviti peći u kalup dimenzije 21 x 28 cm na papir za pečenje. Peći na 180 °C, 20 – 25 minuta. Biskvit ohladiti i prerezati na pola.
Priprema kreme: Izmiksati mascarpone i oprezno mu umiješati čvrsto tučeni šlag. Smjesu podijeliti na dva dijela. U jedan dio dodati naribane napolitanke, a u drugi Milka čokoladu otopljenu na pari i malo ohlađenu. Na prvi dio biskvita staviti kremu s napolitankama, pokriti drugim dijelom biskvita, pa staviti kremu od čokolade.
Priprema ganachea: Vrhnje za šlag ugrijati do vrenja i preliti po sjeckanoj čokoladi. Miješati dok se ne otopi, malo ohladiti i preliti po kolaču. Staviti kolač u hladnjak da se stisne.
Recept iz knjige Moji čokoladni kolači