Prhko tijesto:
✦10 dag lješnjaka
✦25 dag glatkog brašna
✦15 dag maslaca
✦10 dag šećera
✦1 vanilin šećer
✦1 jaje
Priprema: Popržiti lješnjake na tavici i trljati ih u kuhinjskoj krpi da otpadne kožica, zatim ih samljeti. Maslac dobro izmrviti s brašnom i mljevenim lješnjacima, dodati šećer i jaje, pa zamijesiti prhko tijesto. Razvaljati i rezati krugove. Peći na 180 °C, oko 10 minuta.
Krema:
✦10 dag margarina za kreme
✦10 dag šećera u prahu
✦10 dag lješnjaka
✦malo ruma
Priprema: Umutiti šećer u prahu i omekšan margarin, te dodati pržene i sitno mljevene lješnjake i rum. Kremom spajati pečene keksiće.
Dekoracija:
✦šećer u prahu
✦džem
Priprema: Posipati šećerom u prahu i ukrasiti s malo džema.
Recept iz knjige Kolači – čarolija užitaka 2