Sastojci:

✦1 list oblatne

✦1 jaje

✦100 g šećera

✦150 g margarina

✦80 g čokolade za kuhanje

✦1 žličica arome vanilije

✦1 žličica kandirane ili ribane korice naranče

✦120 g petit keksa

Priprema: List oblatne zamotati u dobro ocijeđenu vlažnu krpu i ostaviti da omekša dok se priprema nadjev. Jaje i šećer dobro iz­miješati pjenjačom pa kuhati na pari 3 – 4 mi­nute. Dodati margarin i čokoladu izlomljenu na kockice pa miješati na pari dok se sve ne otopi. Maknuti s pare, dodati aromu vanilije i koricu naranče. U vruće dodati sitnije izlo­mljene kekse i promiješati da se dobije jed­nolična smjesa. Smjesu namazati na oblatnu i zarolati. Ostaviti na sobnoj temperaturi da se ohladi te staviti u hladnjak da se stisne.

Recept iz knjige Moji brzi kolači

Prethodni članakTopli zagrljaj
Sljedeći članakIsplaćeno 20,77 milijuna eura potpore u sektorima stočarske i biljne proizvodnje
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.