Sastojci:

✦1 list oblatne

✦1 jaje

✦80 g šećera

✦150 g margarina

✦80 g čokolade za kuhanje

✦1 žličica arome vanilije

✦1 žličica kandirane ili ribane korice naranče

✦120 g petit keksa

Priprema: List oblatne zamotati u dobro ocijeđenu vlažnu krpu i ostaviti da omekša dok se priprema nadjev. Jaje i šećer dobro iz­miješati pjenjačom pa kuhati na pari 3 – 4 mi­nute. Dodati margarin i čokoladu izlomljenu na kockice pa miješati na pari dok se sve ne otopi. Maknuti s pare, dodati aromu vanilije i koricu naranče. U vruće dodati sitnije izlo­mljene kekse i promiješati da se dobije jed­nolična smjesa. Smjesu namazati na oblatnu i zarolati. Ostaviti na sobnoj temperaturi da se ohladi te staviti u hladnjak da se stisne.

Recept iz knjige Kolači i torte bez pećnice

Preporučujemo vam da pogledate još jedan fini recept: Brza bakina oblatna

Prethodni članakTopli zagrljaj
Sljedeći članakIsplaćeno 20,77 milijuna eura potpore u sektorima stočarske i biljne proizvodnje
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.