Podloga:

✦300 g petit keksa

✦120 g margarina

✦100 ml mlijeka

Ganache:

✦100 g čokolade za kuhanje

✦200 ml vrhnja za šlag

Krema:

✦800 ml mlijeka

✦3 pudinga od vanilije

✦2 žlice oštrog brašna

✦100 g šećera

✦1 vanilin šećer

✦150 g margarina

✦250 g malina

Dekoracija:

✦250 ml vrhnja za šlag

Priprema: Samljeti kekse, dodati omekšan marga­rin i mlijeko te pomiješati. Žlicom ili prstima utisnuti u kalup s odvojivim obručem dimenzije 28 x 20 cm. Staviti u hladnjak da se stisne.

Priprema: Vrhnje za šlag i čokoladu zagrijavati do vrenja uz lagano miješanje. Maknuti s vatre i polako izliti na podlogu. Staviti u hladnjak da se stisne.

Priprema: U malo mlijeka pomiješati puding i braš­no pa ukuhati u ostatak mlijeka sa šećerom i vanilin šećerom. Kuhati miješajući dok se ne zgusne. Pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. U mlako umiksati margarin sobne temperature i rasporediti po ganacheu. Poslagati maline i malo ih utisnuti pr­stima u kremu.

Priprema: Premazati čvrsto tučenim šlagom i do­bro ohladiti u hladnjaku.

Recept iz knjige Moji kremasti kolači

Prethodni članakUvjeti potrebni za uspješan uzgoj svinja
Sljedeći članakŠumski leptirić
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.