Matador kocke. Najbolje čokoladne kocke bogate kremom kojima nitko ne može odoljeti. Savršeno rashlađene i atraktvnog izgleda poslužit će u svakoj prigodi.

 width=Tijesto:
– 15 dag čokolade
– 7 dag maslaca
– 8 dag šećera
– 3 jaja
– 1 žlica oštrog brašna

Krema:
– 1/2 l vrhnja za šlag
– 2 jaja
– 4 žumanjka
– 10 dag šećera
– 10 dag bijele čokolade
– 10 dag čokolade za kuhanje
– 1 žlica kakaa

Priprema tijesta: Čokoladu i maslac otopiti na pari. Malo ohladiti, pa dodati u žumanjke pjenasto izmiksane sa šećerom i brašnom. Lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Izliti u manji kalup i peći na 160 °C oko pola sata.

Priprema kreme: Vrhnje istući u čvrsti šlag. Jaja i žumanjke tući sa šećerom na pari oko 15 minuta. Ohladiti miješajući, pa razdijeliti na dva dijela. U jedan dio umiješati rastopljenu bijelu čokoladu i pola šlaga, a u drugi dio rastopljenu tamnu čokoladu s kakaom i drugu polovicu šlaga. Na ohlađeni biskvit staviti tamnu kremu, staviti u zamrzivač na 10 minuta, pa svijetlu kremu. Držati u zamrzivaču, a pola sata prije posluživanja u hladnjaku. Ukrasiti ribanom čokoladom. Dalje držati u hladnjaku.

Recept iz knjige “Moji najbolji kolači 2”

Prethodni članakKolač s oblatnama – Jadro
Sljedeći članakJelko pita s prhkim tijestom
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.