Matador kocke. Najbolje čokoladne kocke bogate kremom kojima nitko ne može odoljeti. Savršeno rashlađene i atraktvnog izgleda poslužit će u svakoj prigodi.

 width=Tijesto:
– 15 dag čokolade
– 7 dag maslaca
– 8 dag šećera
– 3 jaja
– 1 žlica oštrog brašna

Krema:
– 1/2 l vrhnja za šlag
– 2 jaja
– 4 žumanjka
– 10 dag šećera
– 10 dag bijele čokolade
– 10 dag čokolade za kuhanje
– 1 žlica kakaa

Priprema tijesta: Čokoladu i maslac otopiti na pari. Malo ohladiti, pa dodati u žumanjke pjenasto izmiksane sa šećerom i brašnom. Lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Izliti u manji kalup i peći na 160 °C oko pola sata.

Priprema kreme: Vrhnje istući u čvrsti šlag. Jaja i žumanjke tući sa šećerom na pari oko 15 minuta. Ohladiti miješajući, pa razdijeliti na dva dijela. U jedan dio umiješati rastopljenu bijelu čokoladu i pola šlaga, a u drugi dio rastopljenu tamnu čokoladu s kakaom i drugu polovicu šlaga. Na ohlađeni biskvit staviti tamnu kremu, staviti u zamrzivač na 10 minuta, pa svijetlu kremu. Držati u zamrzivaču, a pola sata prije posluživanja u hladnjaku. Ukrasiti ribanom čokoladom. Dalje držati u hladnjaku.

Recept iz knjige “Moji najbolji kolači 2”

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakKolač s oblatnama – Jadro
Sljedeći članakJelko pita s prhkim tijestom
Domagoj Zlatar
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.