width=– 25 dag meda
– 15 dag šećera
– 5 dag maslaca
– 1 jaje
– malo soli
– po 5 dag ušećerenih narančnih i limunovih korica
– pola žličice samljevenog cimeta
– 500 dag brašna
– 1 prašak za pecivo
– žele od ribiza
– 10 dag gorke čokolade

Namažite maslacem lim za pečenje. Zagrijte med, šećer i maslac, miješajte ih na vatri, da dobijete rastopljenu glatku smjesu. Maknite sa štednjaka i miješajte dalje dok se napola ohladi. Sitno nasjeckajte ušećerene korice. U smjesu od meda dodajte korice i cimet zatim istučeno jaje sa solju, pa u nju prosijte brašno i prašak za pecivo. Zamijesite tijesto i razvaljajte ga na pobrašnjenoj radnoj površini da bude debelo 1 cm. Zagrijte pećnicu na 220°. Iz tijesta izrežite srca, polegnite ih na limove i pecite 15 minuta. Još topla namažite na donjoj strani želeom od ribiza pa ih slijepite dva i dva. Otopite na pari čokoladu, pa u nju zamačite srca do polovice.

Prethodni članakZapečeni makaroni
Sljedeći članakPrhko dizano tijesto s brusnicama
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.