width=Tijesto:
– 40 dag oštrog brašna
– 30 dag margarina
– 1 žumanjak
– 1 cijelo jaje
– 1 vrećica kvasca
– 6 dag šećera
– mlijeko
– malo soli

Nadjev:
– 50 dag brusnica iz kompota ili džema
– 10 dag margarina
– 10 dag šećera
– 1 jaje
– 1 dl kiselog vrhnja
– 15 dag izmrvljenih piškota
– vanilin šećer
– korica limuna

Priprema tijesta:
U brašno stavite margarin, dodajte žumanjak i cijelo jaje, šećer, pjenicu dignutu u 0,5 dl mlijeka i s malo soli. Sve umijesite u glatko tijesto i pustite malo počivati na hladnijem mjestu. Zatim tijesto razvaljajte (u dvije ili tri savijače), namažite nadjevom, savijte i stavite u namašten lim da se malo diže i ispecite na 200 °C.

Priprema nadjeva:
Margarin, šećer i vanilin šećer izmiksajte , dodate jaje , kiselo vrhnje te naribanu koricu limuna. Premažite tijesto pa na taj premaz stvite ocijeđene brusnice i pospite izmrvljenim piškotama. Prije pečenja saviječe lagano izbodite i premažite mješavinom mlijeka i jaja.

Prethodni članakMedena srca
Sljedeći članakCrno-bijeli keksi
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.