Biskvit:
✦2 jaja
✦100 g šećera
✦65 g mlijeka
✦50 g ulja
✦150 g oštrog brašna
✦½ praška za pecivo
Priprema:
Pjenasto umutiti jaja i šećer, pa dodati redom ostale sastojke. Dobro izmiksati u glatku smjesu. Smjesu rasporediti u nauljen i brašnom posut kalup za tart promjera 28 cm. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C, oko 20 minuta. Kada se tijesto odvoji od rubova, čačkalicom provjeriti je li pečeno, pa izvaditi iz pećnice.
Preljev:
✦100 ml vode
✦3 žlice šećera
✦sok od ½ limuna
Priprema: Prokuhati vodu, šećer i limunov sok, pa preliti po biskvitu.
Krema:
✦2 jaja
✦75 g šećera
✦35 g škrobnog brašna (gustina)
✦500 ml mlijeka
✦ribana korica limuna
Priprema:
Pjenjačom umutiti jaja sa šećerom, dodati škrobno brašno i malo mlijeka, a ostatak mlijeka s ribanom koricom limuna staviti kuhati do vrenja. Ukuhati smjesu ulijevajući u tankom mlazu i cijelo vrijeme miješajući pjenjačom. Maknuti s vatre kad se zgusne. Kratko ohladiti miješajući pjenjačom, pa rasporediti na podlogu.
I još:
✦voće po želji (jagode, kivi, banane, borovnice)
✦½ preljeva za torte
✦125 ml vode
✦1 žlica šećera
Priprema:
Na kremu poslagati oprano, osušeno i narezano voće po želji. U lončiću pomiješati preljev za torte, šećer i vodu, pa pripremiti prema uputi i uz pomoć silikonskog kista premazati voće. Tortu dobro ohladiti.
Recept iz knjige Najbolji kolači za najbolju kuharicu