Tijesto:

✦250 g brašna

✦140 g maslaca

✦1 jaje

✦60 g čokolade za kuhanje

✦50 g mljevenih badema

✦60 g šećera

Priprema: U brašno dodati otopljen maslac, jaje, ribanu čokoladu, mljevene bademe i še­ćer. Umijesiti tijesto, razvaljati, te okruglom čašicom rezati krugove. Peći na papiru za pečenje na 180 °C, 10 – 15 minuta. Ohladiti.

Glazura:

✦70 g čokolade za kuhanje

✦2 žlice ulja

Priprema: Otopiti čokoladu i ulje na pari, pa polovicu keksića močiti u čokoladnu glazuru.

Krema:

✦2 jaja

✦60 g šećera

✦100 ml mlijeka

✦60 g čokolade za kuhanje

✦150 g maslaca

Priprema: Kuhati na pari jaja, šećer i mlijeko do guste smjese. Dodati sjeckanu čokoladu i otopiti u vrućoj kremi. U ohlađeno dodati izrađen maslac sobne temperature. Spajati keksiće kremom pomoću vrećice za ukra­šavanje sa zvjezdastim nastavkom, tako da keksić s čokoladnom glazurom bude na vrhu. Prošarati po želji mliječnom čokoladom.

Recept iz knjige Moji čokoladni kolači

Prethodni članakIsplaćeno gotovo 100 milijuna kuna stočarima
Sljedeći članakPlazma obitelj
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.