Mirjanin kolač

250

Podloga:
– 1 paket petit beurre keksa

Krema 1:
– 1 l soka od višanja
– 1 kg višanja (smrznutih ili iz kompota)
– 16 žlica grisa
– 16 žlica šećera

Krema 2:
– 1 l mlijeka
– 3 pudinga od vanilije
– 13 žlica šećera
– 25 dag margarina

Krema 3:
– 5 dcl vrhnja za šlag
– 4 dcl jogurta
– 1 žlica šećera
– 1 vrećica želatine

Priprema podloge: Složiti kekse u kalup 30 x 25 cm.

Priprema kreme 1: Sok od višanja, gris i šećer prokuhati miješajući da se zgusne. Umiješati višnje i izliti na petit beurre kekse. Ohladiti.

Priprema kreme 2: U mlijeku skuhati puding i šećer. U ohlađeno umiješati izrađeni margarin. Izliti na prvu kremu.

Priprema kreme 3: Želatinu otopiti prema uputi na vrećici pa umiješati u jogurt. Istući vrhnje u šlag i izmiješati s jogurtom i šećerom. Premazati drugu kremu.

Recept iz knjige „Moji najbolji kolači 2“

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakMamina petica
Sljedeći članak332 milijuna kuna za navodnjavanje- objavljen novi natječaj
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.