Tijesto:
– 4 bjelanjaka
– 15 dag šećera
– 20 dag mljevenih oraha
– 2 žlice krušnih mrvica
– ½ žlice oštrog brašna
– korica od limuna

Krema:
– 4 žumanjka
– 15 dag šećera
– sok i korica od 1 naranče
– 1 žlica oštrog brašna
– 20 dag maslaca

Za ukras:
– 1 vrhnje za šlag

Priprema tijesta: Bjelanjke sa šećerom istući u čvrst snijeg, dodati orahe, brašno, mrvice i koricu limuna. Sve lagano izmiješati i staviti u namaštenu i mrvicama posut lim veličine 20 x 40 cm. Peći 20 minuta na 185 °C.

Priprema kreme: Žumanjke, šećer, brašno, sok i koricu naranče izmiješati i staviti kuhati na pari dok se ne zgusne. Ohladiti i umiješati pjenasti maslac. Kolač premazati kremom.

Priprema ukrasa: Ukrasiti tučenim vrhnjem i trokutićima naranče.

Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakDo ponedjeljka 2.11. otvoreni natječaji za dvije mjere iz Vinske omotnice
Sljedeći članakBečke kocke Violeta
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.