Biskvit (x2):
– 3 jaja
– 3 žlice vruće vode
– 3 žlice šećera
– 2 žlice brašna
– 2 žlice kakaa
Krema:
– ½ kg pirea od butternut tikve (muškatne)
– 7 dcl mlijeka
– 2 pudinga od vanilije
– 15 dag šećera
– 2 mljevene želatine
– 6 dcl vrhnja za šlag
Priprema biskvita: Cijela jaja miksati s vodom. Kad se zapjene dodati šećer i dobro izmiksati. Dodati prosijano brašno i kakao. Staviti peći u kalup 20 x 30 cm, na 180 °C, oko 10 minuta. Ispeći dva takva biskvita.
Priprema kreme: Tikvu oguliti, očistiti od sjemenki i izrezati. Staviti kuhati s malo vode 15 – 20 minuta. Ocijediti, te pomoću štapnog miksera napraviti pire. Od ukupne količine mlijeka oduzeti malo i pomiješati sa šećerom i pudingom od vanilije. Ukuhati u ostatak mlijeka do guste smjese. Po samom rubu staviti prozirnu foliju kako se ne bi stvorila korica i ohladiti. Želatinu staviti da bubri s 8 žlica hladne vode. Od vrhnja napraviti čvrst šlag. Kremu dobro izmiksati, dodati joj šlag i ocijeđenu želatinu. Dobro sjediniti i dodati pire. Na biskvit staviti pola kreme, preklopiti drugim biskvitom i ostatkom kreme. Ukrasiti ribanom čokoladom i šlagom.
Recept iz knjige: Premium kolači, deserti i slastice