width=Biskvit (x2):
– 3 jaja
– 3 žlice vruće vode
– 3 žlice šećera
– 2 žlice brašna
– 2 žlice kakaa

Krema:
– ½ kg pirea od butternut tikve (muškatne)
– 7 dcl mlijeka
– 2 pudinga od vanilije
– 15 dag šećera
– 2 mljevene želatine
– 6 dcl vrhnja za šlag

Priprema biskvita: Cijela jaja miksati s vodom. Kad se zapjene dodati šećer i dobro izmiksati. Dodati prosijano brašno i kakao. Staviti peći u kalup 20 x 30 cm, na 180 °C, oko 10 minuta. Ispeći dva takva biskvita.

Priprema kreme: Tikvu oguliti, očistiti od sjemenki i izrezati. Staviti kuhati s malo vode 15 – 20 minuta. Ocijediti, te pomoću štapnog miksera napraviti pire. Od ukupne količine mlijeka oduzeti malo i pomiješati sa šećerom i pudingom od vanilije. Ukuhati u ostatak mlijeka do guste smjese. Po samom rubu staviti prozirnu foliju kako se ne bi stvorila korica i ohladiti. Želatinu staviti da bubri s 8 žlica hladne vode. Od vrhnja napraviti čvrst šlag. Kremu dobro izmiksati, dodati joj šlag i ocijeđenu želatinu. Dobro sjediniti i dodati pire. Na biskvit staviti pola kreme, preklopiti drugim biskvitom i ostatkom kreme. Ukrasiti ribanom čokoladom i šlagom.

Recept iz knjige: Premium kolači, deserti i slastice

Prethodni članakLisnate knjige
Sljedeći članakGordanina mađarica
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.