Hrskavi jaffa minjoni. Pinjoli, pistacije i arancini u čokoladi na prhkoj podlozi s glazurom od čokolade čine savršeni prhki kolačić za svaku priliku.

 width=

Tijesto:

7,5 dag maslaca
4 dag šećera u prahu
par kapi arome vanilije
prstohvat soli
11 dag brašna

Nadjev:


10 dag čokolade za kuhanje
15 dag mliječne čokolade
1 žlica maslaca

1 žlica mlijeka
6 dag pinjola
2,5 dag neslanih pistacija
15 dag arancina

Glazura:


10 dag čokolade za kuhanje
3 žlice ulja
5 dag maslaca

Priprema tijesta:

Izraditi omekšan maslac, šećer u prahu i aromu uz dodatk malo soli pa s brašnom umijesiti tijesto. Razvaljati ga na pravokutnik debljine oko 5 mm, staviti na lim veličine otprilike 24 x 16 cm obložen papirom za pečenje i peći oko 12 – 14 min na 190 °C. Ohladiti.

Priprema nadjeva:

Obje vrste čokolade nasjeckati i zajedno s maslacem i žlicom mlijeka otopiti na pari. Umiješati krupno sjeckane pinjole, sjeckane pistacije i na kockice narezane arancine, a kad se smjesa zgusne, razmazati po tijestu. Ohladiti.

Priprema glazure:

Na pari miješati čokoladu, ulje i maslac, dok se čokolada ne otopi. Preliti po kolaču i ostaviti da se čokolada stisne. Staviti u zamrzivač na pola sata, pa rezati na prutiće veličine 1,5 x 5 cm.

Recept iz knjige Kolači – čarolija užitaka 2