Oslikani keksi

Sastojci za oko 40 komada:
150 g crnog šećernog sirupa
250 g maslaca
1/2 žličice kardamoma
60 g mljevenih badema
100 g šećera
po 1 žličica mljevenog cimeta i đumbira
400 g brašna
1 žličica sode bikarbone
1 jaje
Ostalo:
1 paketić šećerne glazure
razni marcipanski ukrasi (zimski motivi)
80 g Decor šarenih mrvica

Priprema:
šećerni sirup i maslac zakuhajte u loncu. Kardamom, bademe i šećer dodajte sirupu. Smjesu stavite u plastičnu posudu. Pomiješajte cimet, đumbir, brašno i sodu bikarbonu te tu mješavinu dodajte smjesi. Zatim dodajte jaje te umijesite tijesto. Poklopite i držte u hladioniku sat vremena. Pečnicu zagrijte na 180 °C. Tijesto izvaljajte na površini posutoj brašnom na debljinu od 5 mm, te pomoću kalupa iz njega izrežite srca. Zatim srca posložite na limove obložene papirom za pečenje i pecite 12 minuta. Potom ih izvadite i ostavite da se ohlade na kuhinjskoj rešetki. šećernu glazuru pripremite prema uputama s pakiranja. Na kraju keksiće ukrasite ukrasima od marcipana i šarenim mrvicama.

Prethodni članakOstali članci u ovom broju
Sljedeći članakMjera 103 IPARD programa
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.