width=Krema:
150 g mljevenih oraha
200 g šećera
6 žlica mlijeka
2 žlice ruma
Biskvit:
4 jaja
100 g šećera
100 g oraha
40 g brašna
Čokoladni preljev:
80 g kuhinjske čokolade
1 žlica ruma
1 žlica vode

Umutite bjelanjke u čvrsti snijeg i ostavite. Izmiksajte žumanjke sa šećerom u pjenastu smjesu. U to dodajte mljevene orahe i brašno. Izmiksajte, dodajte bjelanjke i ponovno sve zajedno izmiksajte. Stavite u premazani kalup za pečenje i stavite na 180 ºC 20 min. Za kremu u mljevene orahe dodajte šećer, mlako mlijeko i rum i izmiješajte. Pećeni biskvit prerežite na polovice. U sredinu stavite malo više od pola kreme i premažite, te preklopite. Na vrh biskvita stavite drugu polovicu kreme. Za preljev od čokolade pomiješajte čokoladu za kuhanje, vodu i rum, te miješajte sve zajedno dok se čokolada ne otopi i potom premažite preko kolača. Čokoladu pospite mljevenim orasima i ostavite da se ohladi.

Prethodni članakPijane kiflice
Sljedeći članakMarcisa
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.