Biskvit:

✦5 bjelanjaka

✦5 žlica šećera

✦5 žlica oštrog brašna

✦½ žličice sode bikarbone

✦1 žlica kakaa

Priprema: Umutiti bjelanjke sa šećerom u čvrst snijeg. Silikonskom špatulom umiješati mješavinu brašna, sode bikarbone i kakaa. Rasporediti u kalup dimenzije 30 x 20 cm obložen papirom za pečenje i peći na 180 °C oko 15 minuta.

Preljev:

✦200 ml mlijeka

✦1 vrećica cappuccina od čokolade

Priprema: Toplo mlijeko pomiješati s cappuccinom od čokolade i namočiti biskvit.

Krema:

✦500 ml mlijeka

✦100 g šećera

✦5 žumanjaka

✦4 vrećice cappuccina od vanilije

✦1 puding od vanilije

✦1 mljevena želatina (10 g)

✦500 ml vrhnja za šlag

Priprema: Umutiti žumanjke s 100 ml mlijeka, ca­ppuccinom i pudingom pa ukuhati u ostatak mli­jeka sa šećerom ulijevajući u tankom mlazu. Kuhati cijelo vrijeme miješajući dok se ne zgusne i maknuti s vatre. Želatinu pomiješati s 5 žlica vode pa kad na­bubri, otopiti na laganoj vatri i umiješati u gotovo vruću kremu. Pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. Vrhnje za šlag umutiti i umikasti u kremu. Izliti na biskvit i dobro ohladiti pa posuti kakaom.

Recept iz knjige Moji kremasti kolači

Prethodni članakProljetna slika prozora i balkona
Sljedeći članakVažnost pneumatika (guma) kod traktora
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.