Biskvit:
✦9 bjelanjaka
✦13 žlica šećera
✦15 žlica prženih mljevenih lješnjaka (140 g)
✦2 žlice oštrog brašna
Priprema: Umutiti snijeg od bjelanjaka dodajući žlicu po žlicu šećera. Špatulom lagano umiješati mljevene lješnjake i brašno. Smjesu rasporediti u veliki kalup od pećnice dimenzije 40 x 34 cm, obložen papirom za pečenje. Peći na 175 °C, 15 – 20 minuta. Ohlađen biskvit prerezati okomito na dva dijela.
Dodatak kremama:
✦500 ml vrhnja za šlag
Priprema: Izmiksati vrhnje u šlag i podijeliti na 3 dijela.
Svijetla krema:
✦500 g mascarpone sira
✦350 g Lino Lade kokos
Priprema: Izmiksati mascarpone i Lino Ladu, pa ručno umiješati 1/3 čvrsto tučenog šlaga. Na prvi biskvit staviti svijetlu kremu i pokriti drugim biskvitom na koji staviti tamnu kremu.
Tamna krema:
✦500 g mascarpone sira
✦350 g Lino Lade Gold
Priprema: Ista kao i kod svijetle kreme. Ukrasiti kolač preostalim šlagom.
Recept iz knjige Kolači za sve prigode