Biskvit (mjera je čaša od 180 ml):
✦ 3 čaše oštrog brašna (380 g)
✦ 1 čaša šećera (180 g)
✦ 2 vanilin šećera
✦ 2 žličice sode bikarbone
✦ 4 žlice kakaa
✦ 1 čaša ulja (180 g)
✦ 3 čaše jogurta (540 ml)
Priprema: Suhe sastojke izmiješati pjenjačom, dodati ulje i jogurt i dobro izmiješati u kompaktnu smjesu. Kalup dimenzije 32 x 22 cm namazati uljem i posuti brašnom. Uliti smjesu i peći na 180 °C oko 25 minuta. Provjeriti čačkalicom da li je pečeno.
Preljev:
✦ 20 žlica mlijeka
✦ 10 žlica šećera
✦ 200 g margarina
✦ 2 žlice kakaa
✦ 250 g čokolade za kuhanje
Priprema: Sve sastojke miješajući otopiti na srednjoj vatri. Mlak kolač narezati na kocke i zaliti vrućim preljevom. Špatulom kocke malo razdvajati da se preljev bolje rasporedi. Ostaviti pola sata da kolač upije sav preljev.
Recept iz knjige Moji brzi kolači