width=Podloga:
– 125 dag piškota
– 115 dag maslaca

Krema:
– 1 8 listića želatine
– 1 sok 1 limuna
– 10,7 dcl likera od kokosa, npr. Piña colada
– 15 dag šećera
– 130 dag čvrstog jogurta
– 14 dcl vrhnja za šlag

Za ukras:
– 125 dag jagoda
– 125 dag malina
– 11 vrećica preljeva za torte (prozirnog ili crvenog)

Priprema podloge: Piškote samljeti u blenderu pa ih s otopljenim ili omekšanim maslacem dobro pomiješati. Okvir kalupa za tortu promjera 24 ili 26 cm premazati uljem, a smjesu dobro utisnuti u dno kalupa i poravnati površinu. Staviti u hladnjak.

Priprema kreme: Namočiti želatinu u hladnoj vodi. Iscijediti limun, pa njegov sok, liker od kokosa i šećer zagrijavati. Dodati ocijeđenu želatinu da se otopi uz stalno miješanje. U smjesu umiješati jogurt, te je staviti na hladno. Kad se počne stiskati, pažljivo umiješati tučeno vrhnje u šlag. Kremu namazati po podlozi i poravnati. Staviti u hladnjak na barem 3 sata.

Dekoracija: Jagode i maline oprati i dobro posušiti. Jagode prerezati na pola, pa ih zajedno s malinama gusto poslagati po torti. Prema uputi s pakiranja pripremiti preljev, pa preliti i ostaviti još par sati u hladnjaku.

Recept iz knjige: Premium kolači, deserti i slastice

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakPrhki trokuti
Sljedeći članakCrne trube
Domagoj Zlatar
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.