Crne trube. Fino prhko tijesto s kremastim punjenjem i preljevom od čokolade koje se topi u ustima, a idealna je poslastica oko koje se vrijedi potruditi.

 width=Tijesto:
– 35 dag mekanog brašna
– 15 dag mljevenog šećera
– 18 dag margarina
– 7 dag mljevenih oraha
– 1 jaje
– 1 žumanjak
– 1 žlica kakaa

Krema:
– 10 jaja
– 20 velikih žlica šećera
– 2 margarina (50 dag)

Čokoladni preljev:
– 10 dag čokolade
– 10 dag margarina

Priprema tijesta: Na dasku stavite brašno, dodajte ostale sastojke i zamijesite tijesto. Razvaljajte 2 mm debelo, režite na kocke 4 x 6 cm, omotajte na limene kalupiće (trube), stavite u lim i ispecite. Pečene trube skinite s kalupića i punite kremom.

Priprema kreme: Jaja i šećer gusto skuhajte na pari, ohladite i dodajte 2 izrađena margarina. Kremu stavite u špricu za tortu i punite trube.

Priprema preljeva: Krajeve truba močite sa svake strane 1 cm u čokoladni preljev.

Recept iz knjige „Kolači – čarolija užitaka“