Crne trube. Fino prhko tijesto s kremastim punjenjem i preljevom od čokolade koje se topi u ustima, a idealna je poslastica oko koje se vrijedi potruditi.

 width=Tijesto:
– 35 dag mekanog brašna
– 15 dag mljevenog šećera
– 18 dag margarina
– 7 dag mljevenih oraha
– 1 jaje
– 1 žumanjak
– 1 žlica kakaa

Krema:
– 10 jaja
– 20 velikih žlica šećera
– 2 margarina (50 dag)

Čokoladni preljev:
– 10 dag čokolade
– 10 dag margarina

Priprema tijesta: Na dasku stavite brašno, dodajte ostale sastojke i zamijesite tijesto. Razvaljajte 2 mm debelo, režite na kocke 4 x 6 cm, omotajte na limene kalupiće (trube), stavite u lim i ispecite. Pečene trube skinite s kalupića i punite kremom.

Priprema kreme: Jaja i šećer gusto skuhajte na pari, ohladite i dodajte 2 izrađena margarina. Kremu stavite u špricu za tortu i punite trube.

Priprema preljeva: Krajeve truba močite sa svake strane 1 cm u čokoladni preljev.

Recept iz knjige „Kolači – čarolija užitaka“

Prethodni članakVoćna Prefina torta
Sljedeći članakEmo kolač
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.