Biskvit:
✦4 jaja
✦100 g šećera
✦50 ml ulja
✦100 g glatkog brašna
✦1 prašak za pecivo
✦50 g mljevenih prženih lješnjaka
✦50 g ribane čokolade
Priprema: Umutiti čvrst snijeg od bjelanjaka uz postupno dodavanje šećera. Smanjiti na najmanju brznu mikseru i umješati jedan po jedan žumanjak. Dodati ulje te ručno špatulom umiješati brašno pomiješano s praškom za pecivo, mljevenim lješnjacima i ribanom čokoladom. Smijesu uliti u kalup obložen papirom za pečenje dimenzije 38 x 28 cm. Peći u pećnici na 180 °C oko 20 minuta.
Međusloj:
✦200 g nougat namaza (Nutella, Lino Lada)
Priprema: Biskvit premazati namazom na koji staviti kremu.
Krema:
✦1000 ml mlijeka
✦2 pudinga od vanilije
✦4 žlice škrobnog brašna (gustina)
✦100 g šećera
✦100 g margarina
✦200 ml vrhnja za šlag
Priprema: Puding, šećer i škrobno brašno izmiješati s malo mlijeka pa ukuhati u ostatak mlijeka. Kuhati miješajući u gustu kremu te prekriti prozirnom folijom da se hladi. U ohlađeno mikserom umiješati omekšali margarin, a zatim ručno umiješati prethodno umućeno vrhnje za šlag.
Glazura:
✦300 ml vrhnja za šlag
✦150 g čokolade za kuhanje
✦50 g mljevenih prženih lješnjaka
Priprema: Vrhnje za šlag zagrijati do vrenja pa umiješati čokoladu izlomljenu na kockice. Nakon minutu, pjenjačom dobro izmiješati da se sva čokolada otopi. Glazuru preliti po kremi i odmah posuti mljevenim lješnjacima. Dobro ohladiti.
Recept iz knjige Moji kremasti kolači