Sastojci:
– 20 dag pirea od bundeve
– 20 dag oštrog brašna
– 10 dag zobenih pahuljica
– 10 dag smeđeg šećera
– 1 žličica praška za pecivo
– 1 žličica cimeta
– ½ žličice muškatnog oraščića
– ½ žličice mljevenog đumbira
– 8 dag maslaca
– 1 jaje
– 10 dag čokolade za kuhanje

Priprema: Oko 30 dag očišćene bundeve staviti kuhati u malo vode oko pola sata. Ocijediti, izraditi u pire i izvagati 20 dag. Pomiješati brašno, mljevene zobene pahuljice, šećer, prašak za pecivo i začine. Dodati hladan maslac narezan na listiće i utrljati ga rukama u mrvičastu smjesu. Dodati jaje i pire od bundeve, te dobro promiješati. Umiješati čokoladu nasjeckanu na komadiće. Oblikovati kuglice vlažnim rukama od vode i slagati na lim obložen papirom za pečenje. Peći na 170 °C oko 10 minuta, pazeći da ostanu mekani.

Recept iz knjige „Kolači – čarolija užitaka 2“

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakJaffa kolač
Sljedeći članakRobertove šnite
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.