Tijesto:
4 jaja, 130 g šećera, 2 vanilin šećera, 120 g brašna, 1 žličica praška za pecivo
Umak: 350 g čokolade za kuhanje, 75 ml vrhnja za šlag, kokosovo brašno
Krema: 50 g čokolade za kuhanje, 400 ml vrhnja za šlag, 80 g Nutelle
Priprema tijesta:
Žumanjke pjenasto izraditi sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo, te pjenjačom umiješati izrađene bjelanjke. Smjesu rasporediti u kalup obložen papirom za pečenje dimenzije 21 x 25 cm. Peći na 180 °C oko 20 minuta. Ohladiti i rezati modlom krugove.
Priprema umaka:
Vrhnje za šlag ugrijati do vrenja i preliti po sjeckanoj čokoladi. Miješati dok se čokolada ne otopi. Krugove biskvita umakati u toplu čokoladu i valjati u kokosovo brašno. Ostaviti preko noći u hladnjaku, a sutradan rezati na pola.
Priprema kreme:
100 ml vrhnja za šlag preliti po sjeckanoj čokoladi i miješati dok se čokolada u potpunosti ne otopi. Ostaviti da se dobro ohladi. Ostatak vrhnja za šlag izraditi, dodati čokoladu i Nutellu. Smijesu napuniti u vrećicu za ukrašavanje sa željenim nastavkom i istiskivati na pola od ukupne količine krugova. Poklopiti s drugom polovicom krugova. Staviti u hladnjak da se krema stisne.
Recept iz knjige „Moji čokoladni kolači“