Punjeni čupavci. Tko bi odolio slasnim čupavcima s čokoladnom kremom? Mnogima omiljena kombinacija kokosa i čokolade, ovaj put uz biskvit servira i kremu.

Tijesto:

4 jaja, 130 g šećera, 2 vanilin šećera, 120 g brašna, 1 žličica praška za pecivo

Umak: 350 g čokolade za kuhanje, 75 ml vrhnja za šlag, kokosovo brašno

Krema: 50 g čokolade za kuhanje, 400 ml vrhnja za šlag, 80 g Nutelle

Priprema tijesta:

Žumanjke pjenasto izraditi sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo, te pjenjačom umiješati izrađene bjelanjke. Smjesu rasporediti u kalup obložen papirom za pečenje dimenzije 21 x 25 cm. Peći na 180 °C oko 20 minuta. Ohladiti i rezati modlom krugove.

Priprema umaka:

Vrhnje za šlag ugrijati do vrenja i preliti po sjeckanoj čokoladi. Miješati dok se čokolada ne otopi. Krugove biskvita umakati u toplu čokoladu i valjati u kokosovo brašno. Ostaviti preko noći u hladnjaku, a sutradan rezati na pola.

Priprema kreme:

100 ml vrhnja za šlag preliti po sjeckanoj čokoladi i miješati dok se čokolada u potpunosti ne otopi. Ostaviti da se dobro ohladi. Ostatak vrhnja za šlag izraditi, dodati čokoladu i Nutellu. Smijesu napuniti u vrećicu za ukrašavanje sa željenim nastavkom i istiskivati na pola od ukupne količine krugova. Poklopiti s drugom polovicom krugova. Staviti u hladnjak da se krema stisne.

Recept iz knjige „Moji čokoladni kolači“

Prethodni članakPoljoprivrednici potpisali ugovore vrijedne 46,6 milijuna kuna
Sljedeći članakNesquik
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.