Rokoko kolač. Dekorativan kremasti kolač, odličan izbor za sve ljubitelje kolača od lješnjaka koji izgledom podsjeća na šubarice a okus mu je fantastičan.

Tijesto:
8 žumanjaka
8 bjelanjaka
10 žlica šećera
8 dag čokolade
7 žlica brašna

Krema:
20 dag šećera
3 vanilin šećera
1 dl mlijeka
25 dag lješnjaka
25 dag margarina
prženi mljeveni lješnjaci za ukrašavanje

Priprema tijesta: Čvrsto istući snijeg od bjelanjaka, dodati šećer i jedan po jedan žumanjak, otopljenu čokoladu i brašno. Ispeći biskvit i ohlađeni uzdužno prerezati.

Priprema kreme: šećer, vanilin šećer i mlijeko kuhati neprekidno miješajući dok ne zavri. Umiješati mljevene lješnjake i izmiješati. Ohladiti i dodati pjenasto izrađeni margarin. Odvojiti trećinu kreme za premazivanje pogačica, a ostalom kremom slijepiti biskvitne kore.

Postupak: Kalupom za pogačice izrezati napunjene pogačice i svaku posebno premazati kremom i uvaljati sa strane u pržene mljevene lješnjake.

Recept iz knjige Moji najbolji kolači

Prethodni članakAplauz kocke
Sljedeći članakKrokant Pischinger torta
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.