Tijesto:
8 žumanjaka
8 bjelanjaka
10 žlica šećera
8 dag čokolade
7 žlica brašna

Krema:
20 dag šećera
3 vanilin šećera
1 dl mlijeka
25 dag lješnjaka
25 dag margarina
prženi mljeveni lješnjaci za ukrašavanje

Priprema tijesta: Čvrsto istući snijeg od bjelanjaka, dodati šećer i jedan po jedan žumanjak, otopljenu čokoladu i brašno. Ispeći biskvit i ohlađeni uzdužno prerezati.

Priprema kreme: šećer, vanilin šećer i mlijeko kuhati neprekidno miješajući dok ne zavri. Umiješati mljevene lješnjake i izmiješati. Ohladiti i dodati pjenasto izrađeni margarin. Odvojiti trećinu kreme za premazivanje pogačica, a ostalom kremom slijepiti biskvitne kore.

Postupak: Kalupom za pogačice izrezati napunjene pogačice i svaku posebno premazati kremom i uvaljati sa strane u pržene mljevene lješnjake.

Recept iz knjige Moji najbolji kolači

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakAplauz kocke
Sljedeći članakPischinger torta
Gospodarski
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.