Tijesto:

✦4 bjelanjka

✦4 žlice šećera

✦4 žlice brašna

Priprema: Izraditi snijeg od bjelanjka, po­stupno dodavati šećer, te pjenjačom umije­šati brašno. Staviti peći u kalup dimenzije 24 x 37 cm obložen papirom za pečenje. Peći na 180 °C oko 15 minuta. Ohladiti, maknuti pa­pir za pečenje i vratiti u kalup.

Krema 1:

✦2 pudinga od čokolade

✦6 žlica šećera

✦1 vanilin šećer

✦700 ml mlijeka

✦200 g maslaca ili margarina

Priprema: Skuhati puding sa šećerom i vani­lin šećerom u mlijeku prema uputi na vrećici. Ohladiti, pa dodati izrađen margarin ili ma­slac. Staviti u kalup na biskvit, te u hladnjak da se krema malo stisne.

Krema 2:

✦500 g mascarpone sira

✦2 žlice šećera u prahu

✦300 ml vrhnja za šlag

✦200 g bijele čokolade

Priprema: Mascarpone sa šećerom lagano izmiksati, zatim umiješati čvrsto tučeni šlag. Na kraju dodati otopljenu bijelu čokoladu. Mazati po prvoj kremi i ukrasiti čokoladnim strugotinama.

Recept iz knjige Moji čokoladni kolači

Prethodni članakNatječaj za europske ekološke nagrade i eko proizvođače otvoren do 8. lipnja
Sljedeći članakINSPIRA LEADER – Salon zelenih i digitalnih ideja
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.