Šaka oraha. Koliko je to šaka oraha? Točno 150 g koliko je dovoljno za ovaj fenomenalan i prejednostavan kolač od sjeckanih oraha i finom kremom čokolade.

Tijesto:
✦ 13 bjelanjaka
✦ 13 žlica šećera
✦ 150 g sjeckanih oraha
✦ 100 g krupno ribane čokolade
✦ 3 žlice ulja
✦ 7 žlica brašna
✦ 1 prašak za pecivo

Krema:
✦ 13 žumanjaka
✦ 13 žlica šećera
✦ 4 žlice mlijeka
✦ 200 g čokolade za kuhanje
✦ 300 g margarina

Priprema tijesta: Bjelanjke izraditi i postupno dodavajući šećer miksati u čvrst snijeg. Dodavati redom ostale sastojke i miješati pjenjačom. Peći u kalupu dimenzije 24 x 42 cm obloženom papirom za pečenje, pri 180 °C oko 25 minuta.

Priprema kreme: Žumanjke, šećer i mlijeko kuhati na pari. Pred kraj dodati otopljenu čokoladu, miješati dok se ne sjedini, te ohladiti. U ohlađeno umiksati izrađen margarin sobne temperature. Kremu premazati po hladnom biskvitu i posuti mljevenim orasima. Staviti u hladnjak da se dobro ohladi.

Recept iz knjige „Moji čokoladni kolači“

Prethodni članak“Zagorski mlinci” – 23. hrvatski proizvod zaštićen u EU
Sljedeći članakSchwarzwald rolada
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.