width=

Sastojci za biskvit:
– 20 dag maslaca
– 12 dag šećera
– 5 jaja
– 30 dag brašna
– 2 žlicice praška za pecivo
– 1 žlica kakaa
– 50 dag otkoštenih višanja (može i smrznutih)


Sastojci za kremu:
– 1 puding od vanilije
– 5 žlica šećera
– 500 ml soka od višnje
– 250 maslaca
– čokoladna glazura

Priprema biskvita:

Maslac i šećer pomiješajte zajedno s jajima. Dodajte brašno i prašak za pecivo, te sve dobro izmiksajte. Na lim stavite papir za pečenje, te na njemu rasporedite 2/3 tijesta. Ostatku tijesta dodajte kakao i dobro izmiješajte. Zatim tamno tijesto izlijte na svijetlo.

Višnje rasporedite po tijestu i sve zajedno pecite oko 30 minuta na 175 ºC.

Priprema za kremu:

Pomiješajte puding sa šećerom i 2 žlice soka. Ostatak soka skuhajte, te mu dodajte smjesu od pudinga. Miješajte dok ne dobijete smjesu. Maslac izradite, te postupno dodajte kremi. Kremu namažite na tijesto, te prevucite glazurom od čokolade.

Ostavite da se krema stegne pa na njoj nacrtajte vilicom valove.

Prethodni članakVijenac od kestena i lješnjaka
Sljedeći članakMuffini od dunja
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.