width=

Sastojci za biskvit:
– 20 dag maslaca
– 12 dag šećera
– 5 jaja
– 30 dag brašna
– 2 žlicice praška za pecivo
– 1 žlica kakaa
– 50 dag otkoštenih višanja (može i smrznutih)


Sastojci za kremu:
– 1 puding od vanilije
– 5 žlica šećera
– 500 ml soka od višnje
– 250 maslaca
– čokoladna glazura

Priprema biskvita:

Maslac i šećer pomiješajte zajedno s jajima. Dodajte brašno i prašak za pecivo, te sve dobro izmiksajte. Na lim stavite papir za pečenje, te na njemu rasporedite 2/3 tijesta. Ostatku tijesta dodajte kakao i dobro izmiješajte. Zatim tamno tijesto izlijte na svijetlo.

Višnje rasporedite po tijestu i sve zajedno pecite oko 30 minuta na 175 ºC.

Priprema za kremu:

Pomiješajte puding sa šećerom i 2 žlice soka. Ostatak soka skuhajte, te mu dodajte smjesu od pudinga. Miješajte dok ne dobijete smjesu. Maslac izradite, te postupno dodajte kremi. Kremu namažite na tijesto, te prevucite glazurom od čokolade.

Ostavite da se krema stegne pa na njoj nacrtajte vilicom valove.

Prethodni članakVijenac od kestena i lješnjaka
Sljedeći članakMuffini od dunja
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.