width=Dunje
– 3 šalice vode
– 2 šalice šećera
– 1 vanilin šećer
– ½ limuna
– 3 zrele dunje
Tijesto
– 3 i pol šalice brašna
– 1 žlica soli
– 1 šalica šećera
– 1 žlica praška za pecivo
– 4 jaja
– 1 i pol šalica mlijeka
– 1/4 šalice maka
– 160 g rastopljenog maslaca

Dunje, nasjeckane na kriške kuhajte zajedno s vodom, šećerom, vanilin šećerom i limunom oko 10-15 minuta te ih ostavite da se ohlade. Za tijesto posebno u jednoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke, brašno, sol, prašak za pecivo i mak. U drugoj izmiksajte jaja sa šećerom, dodajte mlijeko i rastopljeni maslac. Sjedinite sastojke, dodajte im dunje i stavite u kalupe za mu ffine. Pecite na 180 ºC oko 25 minuta.

Prethodni članakŠareni dunavski valovi
Sljedeći članakSoufflee od čokolade
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.