Soufflee od čokolade sa sladoledom

27

– 17,5 dag čokolade za kuhanje
– 60 ml likera, npr. Grand Marniera
– 5 žumanjaka
– 6 dag šećera u prahu
– 7 bjelanjaka
– maslac za premazivanje kalupa
– sladoled po želji

Dobro namažite 6 vatrostalnih posuda omekšalim maslacem. Omotajte ih papirom za pečenje, tako da papir bude 3 cm iznad ruba posude, pa ga učvrstite špagicom. Čokoladu natrgajte na kockice, stavite u posudu i rastopite na pari. Kada čokolada postane potpuno glatka umiješajte liker i miješajte dok se smjesa ne poveže. Dodajte razmućene žumanjke, šećer i miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg. Trećinu snijega dodajte smjesi od čokolade i lagano miješajte da se dobro poveže. Dodajte ostatak snijega i ponovo lagano promiješajte. Smjesu žlicicom rasporedite po pripremljenim posudicama. Posudice stavite na lim za pečenje i pecite u dobro zagrijanoj pećnici 12- 15 minuta na 200 °C, pa izvadite iz pećnice. Ukrasite kuglicom sladoleda i poslužite.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakMuffini od dunja
Sljedeći članakPovećavanje proizvodnje češnjaka
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.