Čokoladni kolač s mascarpone sirom.
Biskvit:
✦6 jaja
✦6 žlica šećera
✦6 žlica glatkog brašna
✦½ praška za pecivo
✦3 žlice čokolade u prahu
✦100 ml Franck cappuccina – okus kokos i bijela čokolada
Priprema: Pjenasto umutiti jaja i šećer pa dodati pomiješane suhe sastojke i sjediniti. Peći na papiru za pečenje u kalupu dimenzije 35 x 22 cm u zagrijanoj pećnici na 180 ˚C, 20 – 25 minuta. Ohlađeni pečeni biskvit prerezati vodoravno na pola i svaki dio poprskati kuhanim cappuccinom.
Krema:
✦350 ml vrhnja za šlag
✦250 g mascarpone sira
✦1 bourbon vanilin šećer
✦100 g bijele čokolade
Priprema: Vrhnje izraditi u čvrst šlag. Mascarpone, otopljenu bijelu čokoladu i bourbon vanilin šećer izmiksati pa ručno sjediniti sa šlagom. Donji dio biskvita premazati polovicom kreme i preliti ganacheom. Kad se malo stisne poklopiti drugim dijelom biskvita i premazati ostatkom kreme.
Ganache:
✦150 ml vrhnja za šlag
✦100 g čokolade za kuhanje
Priprema: Vrhnje za šlag i čokoladu otopiti cijelo vrijeme miješajući na laganoj temperaturi.
Recept iz knjige Moji kremasti kolači