Čokoladni kolač s mascarpone sirom.

Biskvit:

✦6 jaja

✦6 žlica šećera

✦6 žlica glatkog brašna

✦½ praška za pecivo

✦3 žlice čokolade u prahu

✦100 ml Franck cappuccina – okus kokos i bijela čokolada

Priprema: Pjenasto umutiti jaja i šećer pa dodati pomiješane suhe sastojke i sjediniti. Peći na papiru za pečenje u kalupu dimenzije 35 x 22 cm u zagrija­noj pećnici na 180 ˚C, 20 – 25 minuta. Ohlađeni pe­čeni biskvit prerezati vodoravno na pola i svaki dio poprskati kuhanim cappuccinom.

Krema:

✦350 ml vrhnja za šlag

✦250 g mascarpone sira

✦1 bourbon vanilin šećer

✦100 g bijele čokolade

Priprema: Vrhnje izraditi u čvrst šlag. Mascarpone, otopljenu bijelu čokoladu i bourbon vanilin šećer izmiksati pa ručno sjediniti sa šlagom. Donji dio biskvita premazati polovicom kreme i preliti ganac­heom. Kad se malo stisne poklopiti drugim dijelom biskvita i premazati ostatkom kreme.

Ganache:

✦150 ml vrhnja za šlag

✦100 g čokolade za kuhanje

Priprema: Vrhnje za šlag i čokoladu otopiti cijelo vrijeme miješajući na laganoj temperaturi.

Recept iz knjige Moji kremasti kolači

Prethodni članakOrigano umiruje živčani sustav
Sljedeći članakUskoro novi Javni natječaj za mjeru Restrukturiranje i konverzija vinograda
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.